Pengikut aku

Jumaat, 1 April 2011

mak saya cakap .

assalamualaikum ,

maaf , kelambatan mengupdate blog hari ini .

hari hari update blog , rase dah tade idea plak . hehe . semalam aku kol mak aku , denga sora ibu tercinta . peerrggghhh , rindu gler gler nak balikk . sabaaaa , sebulan je lagi nak abis asasi . huhu . malam tadi ntah cane mak aku cter sal jodoh ngn aku dalam sesi perbualan sempoi sempoi ngn mak . haha . actually org dekat dekat umah aku baru kawen kata mak aku , so aku dengan slumbernye cakap la kat mak aku , mak pun tak lame ag ade menantu kott . mak aku gelak gler gler . den biasalah mak kan , after gelak terus bg ceramah yang tak diundang kpd aku pasal nikah kawen . aku cuma mampu mengiya n mengangguk je . haha .

ada 4 yang mak aku cakap pasal jodoh , tp sebenanya byk , aku just igt 4 jee . so layanlah . haha.

carilah yang beragama(muslimah) dan beradab . sebab perempuan yang beragama dan beradab dapat menjadi pertimbangan kepada aku kelak dalam urusan dunia dan akhirat . sbb mcm yang aku cakap kat pos pos sebelum ni , dosa istri akan jatuh kepada suami jugak kalau suami tak penah nak tego . den mak akau cakap lagi suh cari perempuan yang penyayang , kelak die sayang dan jaga aku dan anak anak kami . weeeeeeee . anak anak kamii .. haha , gedik sgt sgt niii .. third one is carilah perempuan yang peribadinya menyenangkan . maksudnya , bila aku tgk die , aku tenang je , famili aku tgk punn sejukkkk je . istri yang mcm ni dapat mengekalkan kestabilan rumah tangga . lastly mak aku cakap , carilah perempuan yang menjaga hak dan harta suaminya . maksudnya , die tahu hak hak dan harta suaminya yang tak blh didapati oleh org len . jgn cari yang cantik molek je , tp prangai entah pape ..

basically mcm tu lah lbh kurang ape yang mak aku cakap . takde ah sebijik bijik camtu yang mak aku cakap , aku dah paraphrasekan ia . haha . aku cuba mencari ape yang mak aku nak , tp mak aku tak kesah dgn sape jodoh aku . huhu . mak aku sporting jeee , kalau korg nak cari calon istri blh lah tgk tgk ape ciri ciri yang mak  aku cakap uh ! haha . aku pun tatao lagi cane , insyaALLAH lah , ade jodoh sempat masa . aku kawen jugaak . nak nak la jugakk yang lawa lawa . :P *demand

lastly , gamba makwe aku dari dulu sampai skang .



baju kawen kteorg , haha



p/s : jangan marah . :P



saje saje nak mengarut ptg ptg . haha . mesti ramai dislike . :P
tak kesah .
k lah , nak chow dah .
assalamualaikum. ^_^

2 ulasan:

eiwaisland berkata...

heeh!!!
npe xde pown gosip ngn dia???
huhu

BiOdAtA AjAi ZaMrI berkata...

kami low profile . haha .taknak publish kt public . :P