Pengikut aku

Ahad, 10 April 2011

hari yang penat tp best .

akhirnya setelah berminggu minggu buat persiapan utk exhibition English Project , alhamdulillah tadi berlangsung dengan jayanya , a big clap i give to you all my frenssss . i am proud to be one of you all . i love you all soo much . after this we seperate and no more we bring the name of asasi unimas together . soo sadd . huhu . forget about the sad story first , let me tell you how tired i am today . huuuuuhhhh .

 tadi dlm seronok seronok tadi , aku tersedar aku terlupa sembahyang zohor , haaaiisshh , itulah manusia kan ? seronok ckit dah lupa akhirat , tp aku dah qodo' balik la before aku sembahyang asar pada waktu asar . alhamdulillah . bila aku reflect balik diri aku , rupa rupanya aku masih lagi tidak memberatkan solat . huurrmm , aku sangat kagum dengan beberapa membe aku kat cni sgt istiqamah dalam beribadah kepada-Nya . alhamdulillah , mungkin mereka sudah menerima hidayah dari ALLAH . bila renung sorg sorg , aku nak jugakkk jadi mcm tuuhh , istiqamah . kalau aku tak tau ilmu agama , cne aku nak bimbing istri dan anak-anak aku nanti ? mestilah aku nak tgk istri aku n anak-anak aku berilmu agama . sbb anak-anak yang soleh dan solehah lah kelak dapat membantu mak dan ayah dan istri solehah jugakk dapat membimbing suami ke syurga kelak . insyaALLAH . haaiissshh , jauh lagi aku dapat jadi suami dan ayah yang baik kalau aku masih mcm ni . bunyi mcm dah kawen jeee . hahaha . xdelah , blum kawen lagi . maksud aku kalau aku kawen n dah ada zuriat , mmg jauh lagi lah aku nak jadi suami yang baik kepada istri aku dan ayah yang bgus kepada anak anak aku . hope aku dapat imrove aku punya ibadat . insyaALLAH .


next , aku letih sangat sangat , after aku balik dari exhibition tadi aku terus je tdo sampai aku terskip plakkk maghrib . haaiiyoo ..aku dah dengar azan maghrib , tp tak mampu nak angkat . syaitan berjaya memberatkan mata dan badan aku . igt after azan nak tdo ckitt je lagi .. bangun banguuunn , dah pkl lapan . konpem tak sempat nak maghrib . tp alhamdulillah , terdetik hati aku nak qodo' juggaakk solat maghrib . aku terigt sorg membe aku cakap , die salu jugak terskip subuh , den aku tnye diee , kau qodo' ke subuh walaupun dah tgh tghari cmni ? die cakap "wajib dooeee " . terdetik di hati aku , waaaahhh , walaupun die terlepas subuh , tp masih gak nak qodo' . alhamdulillah , aku nak istiqamah mcm membe die . insyaALLAH .


but , alhamdulillah , hari ini satu lagi kenangan manis aku dengan budak budak asasi unimas ! harap harap ukhwah silaturrahim sesama kita semakin bertambah erat . insyaALLAH . nanti aku cter sal exhibition ni secara detail lagi . tggu . huhu . blum ade mood skang ni .


aku takkan lupakan kenangan ! benda yang paling aku igt ialah kenangan bersama . aku akan rindu kenangan . 

p/s : you are not alone , i am here with you .


3 ulasan:

ieka berkata...

i like diz post.. ade value yang nk di ceritakan. value yang baik..
insyaALLAh one day awk akan jadi yang terbaik.. muslim terbaik.. myb akn lebih baik dari skarang..

sac berkata...

um..walaupun busy sgt3 jgn smpai terabai solat..kdg2 prskitaran mmainkan pranan pnting..ajak kwn2 pegi solat krana tu kunci kjayaan kita..jgn asyik trlepas solat,,bdosa bsar dan takde istilah qodo dlm islam..hope lpas n dpt lebh mmmbratkn bhgn solat..n istiqamah pliz..krana rmae org yg dh dberi hdayah ttpi lebh mmmilih kjahilan..
slagi kmu mmntingkan solat,insyaallah kamu tidak akan terleka dan x akan kmbali kpd kjahilan..
sayonara jahiliah..sory mun slah ckp..;)

BiOdAtA AjAi ZaMrI berkata...

ieka : insyaALLAH . ;)

sac : it's ok , saya punn msih lagi blaja . kalau dh terlepas , nak wat cne ? mmg saya tak nak . tp tlupa juggaakk . insyaALLAH , len kali akan lbh istiqamah .