Pengikut aku

Jumaat, 8 Oktober 2010

raya aku..

dikala orang tengah2 sibuk cter sal UPSR dan PMR..ni la time aku nak cter sal raya aku lak..haha..soe lama tidak meng-updatekan blog yg entah pape ni..huhu..korang tau npe kan..AKU MALAS ! hahaha..and not in mood nak menulis...but,hari ni dh ok dh..dh ada mood..hehe..asyik baca blog orang je kan..nak jgak tulis blog kte..well raya kan sebulan,so ,masih ade masa utk aku beriang ria raya..hehe..tp kan,final is juz around d corner.. :( soooo nebes n afraid...btw,lpe jap final...hahaha..

raya pertama,

seawal pkl 5 pagi aku bangun and mandi sunat idulfitri..SUNAT IDULFITRI K...bkn mandi len..hahaha..pagi 2 masih sunyi ag,hanye org2 yang dewasa2 shj yg bangun..bajet dewasa lah aku ni bgn awal..semua bgn and buat keje yg msih lg belum selesai...aku je yg bgn awal n terus mandi..bapak semangat gler aku..,hahaha..tp secara tiba2 1 kejadian aneh blaku...jeng3...aku p la gerak adik aku n kazen aku kt bilik dorg..nden aku ckp la 'bgn2 !!!! saho !!' hahahaha..mereka pon bgn la dengan pnuh rasa confident di hati...so,mereka duduk la kt meja makan..aku dh nanti nak gelak dh..hahahaha..tanpa segan silu,kazen aku bkk tudung saji,n dorg tgk juz ade kek2 lapis je ade..nden adik aku tnye mak aku..xkan saho ngn kek je...aku gelak abis time 2..hakhakhakhakhakhakhak..nden kazen aku bru trigt hari ni 1st day raye..hahaha,,siot tol..so,mereka geram ngn aku..dorg kejar aku dlm umah..hahaha..tp xdpt coz aku zeb zeb zeb zeb zeb..lari mcm kilat.. :P

pagi 2 kami sekeluarga pegi la smyg sunat idulfitri bersama2 kt surau warisan datuk nenek aku..semua ahli keluarga aku ade kt siitu..pd pagi 2,aku yg mulakan takbir..ceeehhhh..nk ckp gak..bajet je lbh ! hahaha..tp aku mmg boleh la ckit2 bertakbir raya,so,ayahandaku suruh la aku mulakan dulu...time kteorg bertakbir skali ngn pnduduk kampung yang hadir kt surau 2..ayah aku,bpk2 sedara aku n kluarga aku semua sebak2 bcoz terkenangkan arwah nenek aku yg dh pergi baru 3 tahun..(al-fatihah)..aku sgt2 la sygkan arwah nenek aku,coz arwah la yg jaga aku time kecik2 dulu waktu mak n ayah aku pegi mengaja di skolah..byk kenangan aku n arwah nenek aku..huuurrmmm..sdih..huhu..dh dh..sambung balik..after semayang raya..semua ahli2 surau and keluarga aku p serbu umah pakcik aku luh..sbb umah die dekat je ngn surau,juz belakang surau je..menu kt umah pakcik aku ialah roti jala..nyamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaann....huhu.

ni la umah pakcik aku aka abg ayah aku..huhu..yg tepi 2 adik aku..soe la roti jala xnmpk..hehe..
















lepas serang umah pakcik aku,kami semua pegi serang umah aku lak...menu umah aku plak..kek sarawak made by my mum + me + adik..hehehe..taklahh....mak aku yg buat sebenarnya..aku n adik aku juz tlg bakar je...hehe..x hangus tau..cantik je aku bakar..hahaha...


cantik x kek lapis aku?? hahaha..

selama 6 hari aku beraya kat kelantan..sangat2 bez and kadang2 sgt2 borink gak...yelaaaa...lepas dh bejalai (bejalan) umah2 sedara..aku dh xde plan nk kua ag dh...beraya ngn kwn2 pon xsempat sgt..juz kwn2 yg btol rapat je yg sempat aku jenguk..agak sedih laaa...n aku bertambah sedih bila raya taun ni aku juz dpt beberapa helai duit merah jee..hahaha..at least dpt gak laa..dlu klu di igt2 blik time kcik2..aku pnh collect duit raya sampai RM400++ kot..haha..bg yg dok kt bndar o berada 2 myb RM4OO++ 2 xde r byk sgt kan..tp bg aku byk laaa coz aku dok kt kampung...xde org2 kaye...huhu..as i said i beraye kt klntn juz 6 hari jee...so,aku xsempat nk mengecap nikmatnye raye kt klntn sgt...tp aku ade ambik gmba time aku raye..hehe..nk tgk???let's jom...




ni la femili aku...hehe..ckit jeee....tp klo plus femili makcik n pakcik aku..fuuhhhh...5 lori muat kott..haha..dalam adik beradik bapak aku,juz bapak aku yg x byk anak...hahahaha...xtau pe mslhnye... :P
 ni gamba aku ngn kazen aku..baru 5 bln..huhu...sgt comel..pp tembam..nama die WAN MAISARAH DAMIA BINTI WAN MUSTAPHA..huhu..sgt pnjg nama 2..1st word die ialah mama...hahaha..aku yg org 1st denga..time 2 aku tgh men ngn die,n den i heard she said mama..n den i told my aunty..she was shock bcoz she said dat was the 1st word..hahaha..terus aunty aku catat kt diary...hahahahahaa...betuahnye aku jd org 1st..tp aku musykil,asal damia pggl aku mama??????hahahaha..bak kata aunty2 aku..mane tak nye,rambut 2 dh mengalahkan pompuan..hahahaha...
 ni kteorg bersantap kt umah aunty yg punye baby td..huhu..makan roti jala lg...huhu..td umah pakcik aku pon dh mkn roti jalaa..huh...........mmg roti jala agak pemes kt kelantan..


muka kekenyangan..




















*RAYA KE-DUA


ON THE WAY G KAMPUNG PAKCIK AKU..


SAMPAI2 JE KAMI DIHIDANGKAN DGN BUAH RAMBUTAN..HAHA..MMG KAMPUNG GLER2 LA NI..

TERPEGUN MELIHAT DUSUN KEPUNYAAN BAPAK PAK CIK AKU..

















aku : ko panjat pokok ni..n den u  ambik buah yg 2..
pemanjat pokok : baiklah bosss..


=.= las2 aku jgak yg kne panjat..pndai ke??hahaha..

tgh menjamu kuih muih..hehe..

ada bakat x???ngee... (^-^)


tgk..kn dh nyeyak tdo..pndai kn aku.. :P

plizz don try this 4 who r not smoker..ini hanyalah lakonan semata2.. :P


RAYA KE-TIGA

raya ke-3 paling membosankan sbb....aku just relax kt umah jee...just nanti org berkunjung..huhu..so,keje aku ape lg...dh pakai baju smart2...begamba laa...haha..tgk ni..

pose jgn x pose..haha

pose letih..

kazenku..cumilll..

adikku..tggi siot..
like diz pic soooo much !!








 RAYA KE 4.juz same wif raya ke 3...xde pape sgt..dats y i said my raya bez tp borink..huhu..yg aku xpuas at..lps raya 6 my fmili buat BBQ..semua gather ramai2..tp time 2 aku dh fly balik SWAK...cissss..huhu..xpe laa..saba je laaa...bila aku xde bru nk meriah2..

next stage ialah aku beraya kt SWAK lak...sampai2 je kt SWAK,aku terus pulang ke betong di mana perjalanan mengambil masa 4 jam dr epot kuching..jauh kan..huhu..time 2 kazen aku n tunang die menjemput aku kt epot..thanx kak long n abg alim..hehe..setibenye aku kt betong,kire2 pkl 6 ptg..aku terus jmpa si dia..sambil ditemani ninie..kwn kami..huhu,,,kami cari tempat nk makan2 tp yelaaa..baru raya ke 5 kan..mane ade restoran bukak..juz beberapa restoran je yg buka..2 pon kedai non muslim..last2 kami decide minum je la kt kedai non 2..xyah mkn..huhu..nden lps minum2 n cakap2 ckit..kami terus pegi ke kedai kek..nak beli kek bufday kazenku farabi..huhu..kak long n kak da suh beli yg sederhana je about belas2 hengget,tp time 2 kek yg belas2 hengget dh abis,so ninie pilih la kek yg berwarna kuning yg harganya about 30 ++..haha..ape blh buat..so,mlm 2 kami pon sambut la bufday abby...selang beberapa hari lps 2,aku n farabi balik ke UNIMAS..

RAYA kt UNIMAS lak...

fiesta aidilfitri unimas..

look at these pics..

piece2 kacang piece..

cantik x pic ni???

sj nk show songkok tggi.. :P

kami juara !! cayalah asasi..kalah fakulti2 lain

aaahhhhhaaaa...di apit pari2 wiyah n nani..irfan jgn mrh ey. :P

bgga diri coz menang..haha

azuan encem..haha

begamba ngn datin..bju saiz S ke???hahaha..

amat..nak duit raya..haha


 RAMAH TAMAH AIDILFITRI ASASI

sambutan agak meriah tp agak sekejap..sbb before beraya kteorg ade taklimat akademik..hahaha..siot tol..tade kaitan lgsg ngn raya...

tgk gmba2 ni..semuanya warna warni..like it..
oppppppsss..hehe :)

eh ! eh ! hahaha..

bersemangat nk raya..haha

enn gallagher

esseennn cdak tigau tok..haha

kata afif..candid jejaka2 nsem..cettt..!

suasana sebelum taklimat..

ihsan ean free mason..

asal kak nah n kak sya ketat je muke ni??hahaha..

Alvianz TorRez Atek n azri sarbini


warna warni baju2..huhu..

bacalah buku panduan akademik asasi unimas..

bebual dh cdak tigau tok..hahaha..lamak glak nantik time makan..

aku dan adzim adib..

pengacara kita pd malam itu,,raja lawak tol lllaaaaa..haha

pasangan bahagia asasi..haha..

ambik byk2..huhu..

rahmat menyemak jeee..haha..sian haris hampir2 d block ko..

pokok raya asasi.. :) warna warni..

makan sambil tgk video asasi ini..hehe...

aku x mkn..aku diet..hahaha..

jgn lupa lirik..haha..

pihak2 pompuan menyumbangkan lagu2 raya..hahaha..

aku dan liyana K..biru + hijau..contra ni..haha

aku lg nsem la rahmat..wakakaka..

apa ko buat 2 luther???haha..stalker ka???

spoil r rahmat..ko kangkang jd xcntik la gmba ni..haha..

kad raya gergasi asasi..huhu..we won this competetion..

che kah ngn fariha xde care len ke nk pose..asyik cm 2 je..haha..

puteri2 asasi tgh makan..

cantik x???

kami org beramah tamah.. :)


ni la sahaja yg aku dpt kongsi ngn korg org...sori coz lambat update blog ni..hahaha..sbelum aku undo diri..aku nak mntk maaf kt semua org klo2 aku ade wat salah sblm2 ni..aku juga manusia biasa..tak sempurna..dan kdg2 aku xsedar gurauan aku ni dh lbh2..padahal niat hati ni juz nk gurau2 je...ish..emo lak..hahaha..ape2 pon...raya dh abis...kte fokus ngn exam plak...dan pada adik2ku yg exam UPSR dan PMR...GUDLUCK FOR UR RESULT...babai..salam.. :)







7 ulasan:

ieka berkata...

so long entry.... but nice post...

owh... i need take time for diz... juz look not reading... hehehe...
my someday i read...

ieka berkata...

myb*

Mohd Zaihazlan berkata...

hahaha..ok...

Mohd Zaihazlan berkata...

btw,thanx coz view my blog.. :)

ieka berkata...

no hal la..
but...cuma rasa proud with u...awk sowg yg dpt take a long time tok type blog.. for me..

type xmengadap lappy ok la dop dpt ilham... tp bler dpn lappy sume ayat ilang.. hehehe

ieka berkata...

time* xmengadap

Mohd Zaihazlan berkata...

hahaha..pos ni sebenanya saya buat dalam 4 hari tau..sbb 2 pnjg siot...tp soe la,saya xpndai nk bercerita sgt..sbb 2 ayat 2 mcm xbez je..