Pengikut aku

Isnin, 28 November 2011

somalaysian !


sedih aku tgk paper ni , sapelah wartawan yang minda masih dalam zaman kuno ni ? #somalaysian
ini lah contoh yang aku ckp dalam entry TAHNIAH WIRA-WIRA MALAYSIA ! , menang di angkat kalah dicaci . kite patut singkirkan mentaliti sebegitu . sbb orang-orang sebegini bukan dapat menaikkan semangat pemain-pemain pun , dapat menjatuhkan lagi ade lah . aku rase kesian kat pemain-pemain . aku tau dorg sudah melakukan sedaya upaya . babak pertama dan kedua Malaysia dah leading 2-0 . orang asyik bersorak je , memuji tak habis-habis . tp Bahrain dapat mengaibkan pasukan negara dgn 3 gol dalam masa 6 minit sahaje . orang terus memaki hamun pemain-pemain . percaya lah kepada rezeki . rezeki ni Allah dah tentukan , so bukan pemain-pemain yang nak kalah ... xde sesape yang nak kepada kekalahan . masih bukan rezeki lah tu kalau kalah , insyaALLAH mase akan dtg rezeki Allah akan bg sekiranya anak-anak didik Ong Kim swee berusaha lagi . tp tolong lah rakyat-rakyat Malaysia , jgn lah berfikiran cetek sangat .. dan wartawan-wartawan akhbar jagelah tulisan anda . jangan lah menunjukkan yang kite ni masih ditakuk lame dan jangan lah menulis perkara-perkara yang negatif .  sekian .



gambar di atas dipetik dari blog adik saye yang femes : Azza Firza 



3 ulasan:

aiyahassan berkata...

tu lah pasal
mng puji, kalah maki
boikot je paper murahan ni
reporter tak educated langsung
takde sensitivity langsung

BiOdAtA AjAi ZaMrI berkata...

btol3 .. huhu .. xsepatutnya die buat mcm 2 .. nnti moral pemain msti kurang sbb rakyat pun asyik cemuh je .

cik momo berkata...

ni la org malaysia. huhu. nak buat mcm mana.. kalo x mamapu nak redha bila kalo,jgn bersorak masa menang.. kan?

#terkilan jgk dgn penyokong yg rendah mentalitinya. ^^