Pengikut aku

Jumaat, 13 April 2012

Bako National park .

assalamualaikum ,

pffttt...lame tak menconteng kat blog buruk gua ni...rasa rindu tu ade , tapi biasalah idea takde..sejak dua menjak ni gua cuma jadi pemerhati kepada entry-entry orang je...jeles jugak sebenarnya..that's y gua nak menulis jugak hari ni..

gua tak balik umah cuti midsem ni..disebabkan byk perkara perlu diselesaikan di kampus ni . tambah gk assignment melobo bak kata orang Sarawak , maksudnye tambah lagi assignment berlambak..huhu..so aku simpan niat nak balik...tapi takpelah , gua kan dah bujang....sekali sekala tak balik..tak dak heran lah.. hehe..betol x ?

ok..Sabtu , Ahad dan Isnin lepas bersamaan 7,8,9 April...Kelab Pembimbing Rakan Intelek Mahasiswa Unimas (PRIMU) telah mengadakan satu program yang dipanggil Mother Earth Bako..kitorg pegi ke Bako National Park yang tletak kire-kire 2 jam dari UNIMAS naik bas dan 20 minit naik bot.. memang sangat-sangat enjoy dapat ke sana dengan family PRIMU..banyak pengalaman baru gua timba dan banyak yang gua dapat belajar sepanjang berkampung dengan binatang-binatang kat sana..HAHA , antaranya gua dapat tau ape name-name pokok dan fungsinya dalam ubat-ubatan..dan gua dapat tgk secara live binatang-binatang seperti orang belanda, monyet nakal , baby hutan dan byk lg lah.....HAHA.. binatang-binatang ni sume just berada di sekeliling kami..takde kandang o pagar..untuk gambaran yang lebih jelas jom layan gambar-gambar yang sempat disnap !























'











































sori , malas nak wat caption bawah gambar-gambar tuh..hehe..
tapi kalau korang tgk pun korang blh faham die punye flow kott..huhu..

itulah antara kenangan terindah gua dalam kelab PRIMU.. :)
semoga ukhwah keluarga PRIMU akan tetap utuh sampai bila-bila..aminn.. :D

kalau korang nak tau , mereka-mereka ni lah yang wat cuti midsem aku berwarna-warni...walaupun sedih tak dapat balik kampung..tapi dengan adanya family PRIMU..gua hidup gembiraly di sini..HAHAHA..memang best hidup macam tarzan kat hutan..kiri kanan depan belakang semuanya flora dan fauna..GREAT EXPERIENCE IN NATURE WORLD !

fakta : update blog ni pun makan masa dua hari..huhu..sbb assingment byk..takde masa nak menulis panjang n tak de masa nak tweet twoot sangat..

#kbaaaii !
ASSALAMUALAIKUM.. :)

5 ulasan:

amercorner.co.cc berkata...

wasehh taman negara bako,
dah pandai cakap sarawak ke tak ni ?
berapa bayaran masuk?
aku yang dok sarawak pun blom pi sini.
Ni la yang best klow belajar kat unimas, banyak aktiviti

http://www.amercorner.co.cc/

iamAjaiZamri berkata...

aku org swak bah..mstilah pnde kaka swak..hahaha..yuran just RM55...cyezly best stadi rah Unimas..huhu.

faizulosman berkata...

seronok ke hutan... meriah waktu cuti...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/04/kisah-dulu-kala-basikal.html

Syakir Rahman berkata...

pengalaman mcm ni mmg mnyeronokkn...dah lama xjoin xtvt2 mcm ni ;(

Sheila Eiman berkata...

salam...
wahh..
sangat-sangat menarik..
cantik...
suka tengok semua pic yang kat atas tu...